Automobilistenhulpverzekering bij autovakanties

Of je nu een Volvo, Opel of Suzuki rijdt, de kans dat je pech krijgt, is altijd aanwezig. De meest voorkomende gevallen van autopech zijn storingen of startproblemen, een lekke band en accuproblemen.

Ga je met de auto, al dan niet met caravan of aanhanger, op vakantie? Dan is het verstandig om je te verzekeren voor automobilistenhulp. Regel dit voordat je op vakantie gaat. Dit kan onder andere* door het afsluiten van een extra dekking op je kortlopende of doorlopende reisverzekering.

Wat valt er onder de dekking van automobilistenhulp?

Bij de meeste reisverzekeraars ben je verzekerd voor de volgende zaken.

  • De kosten van het terugbrengen van de auto naar Nederland (als reparatie in het buitenland niet mogelijk is);
  • Noodreparatie langs de weg, berging en vervoer;
  • Bewaking van het motorrijtuig en/of aanhanger;
  • Sleepkosten naar de dichtstbijzijnde garage;
  • Toezenden van vervangende onderdelen als deze niet ter plaatse op voorraad zijn;
  • Het inzetten van een vervangende chauffeur indien de verzekerde bestuurder door ziekte of ongeval het voertuig niet kan of mag besturen;
  • Kosten van vernietiging van een te zwaar beschadigd voertuig;
  • Extra verblijfkosten vanwege uitval auto;
  • Vervangend vervoer.

Maar let op; de voorwaarden voor automobilistenhulp zijn niet bij elke verzekeraar gelijk. Verlies je op vakantie je autosleutels? Of kom je stil te staan met een lege brandstoftank? Dan is pechhulp niet altijd gedekt. Kijk ook goed of je verzekerd bent voor vervangend vervoer en voor extra kosten als je ergens moet overnachten na autopech. Bij sommige verzekeraars geldt er een leeftijdsgrens voor je auto; een oudere auto kun je dan niet verzekeren.

De premie voor een automobilistenhulpdekking op een doorlopende reisverzekering varieert afhankelijk van de verzekeraar en de dekking. Indicatief bedraagt de premie tussen de € 20 en € 40 per jaar. De automobilistenhulpdekking op een kortlopende reisverzekering kent vaak een vaste premie per polis van rond de € 15.

* Behalve een automobilistenhulpdekking op je reisverzekering, kun je pechhulp bijvoorbeeld ook verzekeren op een afzonderlijke pechhulpverzekering. Hiermee kun je je het hele jaar, ook als je niet op vakantie bent, verzekeren voor pechhulp. Daarnaast bieden autodealers veelal een mobiliteitsgarantie of doorrijdgarantie gedurende de periode van de fabrieksgarantie. De voorwaarden hiervoor verschillen echter sterk per verzekeraar en aanbieder.

Wil je nadere informatie of een vrijblijvende offerte? Wij helpen jou graag.

Dit bericht is geplaatst op 27-06-2022