Hypotheek oversluiten

De hypotheekrente is al een aantal jaren erg laag, maar dit is niet altijd zo geweest. Heb jij al een hypotheek en wil je ook profiteren van de lage rente? Misschien is het interessant om jouw hypotheek over te sluiten naar een andere bank.

Los jij jouw hypotheek af voordat jouw rentevastperiode is afgelopen? Dan brengt de bank een boeterente in rekening. Een opgave van de boeterente kan je eenvoudig opvragen door jouw bank te vragen of ze jou een voorlopige aflosnota willen toesturen. Ondanks dat de boeterente soms behoorlijk hoog is, kan oversluiten toch interessant zijn.

Naast de boeterente krijg je bij het oversluiten van jouw hypotheek ook te maken met hypotheekadvies- en bemiddelingskosten, notariskosten en eventuele taxatiekosten. Meestal kan je alle kosten meefinancieren in de nieuwe hypotheek, waardoor je geen spaargeld hoeft in te leggen. Alle voorgenoemde kosten zijn eenmalig aftrekbaar in jouw belastingaangifte. Hierdoor krijg je een deel van de gemaakte kosten terug van de Belastingdienst.

Wij onderzoeken graag samen met jou of het interessant is om jouw hypotheek over te sluiten naar een andere bank. Neem gerust contact met ons op om een vrijblijvende afspraak in te plannen.