Bedrijfspand kopen? Een goede zaak!

Een bewuste keuze?

In de zoektocht naar een geschikte bedrijfsruimte in de buurt komen de meeste kleine ondernemers uiteindelijk terecht in een huurpand. Een bewuste keuze?

Ondernemers die een pand huren hebben een grote zorg: de jaarlijkse huurverhoging. Door de naweeën van de coronacrisis, de inflatie en ook het personeelstekort komt deze echt even niet uit. Maar veel pandeigenaren weigeren huurverhogingen uit te stellen. En daarmee komen veel kleine ondernemers in de problemen. Wellicht blijkt het kopen van een bedrijfspand wel een goede zaak.

Bedrijfsruimte huren of kopen? Wat past bij jou?

Zowel kopen als huren hebben voor- als nadelen. Het kopen van een eigen pand kan voor ondernemers financiële voordelen bieden. Ze gooien niet meer maandelijks hun steeds hoger wordende huur weg. En als de hypotheek is afgelost is het pand van henzelf en kunnen ze hun vastgoed bij verkoop gebruiken als pensioenvoorziening. Iets waar het bij kleine ondernemers en zzp’ers nogal eens aan schort.

Ontdek of ú een bedrijfspand kunt kopen

Maar ja, hoe zet je de eerste stap? Laat je eens goed informeren over de mogelijkheden en de voor- en nadelen voor jouw specifieke situatie. Bijvoorbeeld bij DBA advies | Zelfstandig adviseur van RegioBank. Wij zijn thuis in zakelijke krediet zoals bedrijfshypotheken, kennen de regio op ons duimpje, hebben hart voor de omgeving en we zijn zelf óók ondernemer. Daarnaast bieden wij zakelijke kredieten aan van meer dan 40 geldverstrekkers.

Ondernemers die op zoek zijn naar een bedrijfspand kunnen samen met ons ontdekken wat de mogelijkheden zijn. Wellicht blijkt kopen wel een goede en aantrekkelijke optie.

Maak vrijblijvend een afspraak. Wij geven lokale ondernemers de aandacht die ze verdienen.

Dit bericht is geplaatst op 25-06-2024