Bedrijfsrechtsbijstandverzekering

Je zet je elke dag vol energie in voor jouw onderneming. Maar soms loop je tegen problemen aan of heb je vragen die je liever aan een specialist overlaat. Een discussie over een vergunning of contract, een belangrijke klant die zijn rekeningen niet betaalt of een leverancier die zijn belofte niet nakomt. Een bedrijfsrechtsbijstandverzekering biedt dan uitkomst.

Met de bedrijfsrechtsbijstandverzekering krijg je juridische hulp bij een onverwacht conflict tijdens het uitoefenen van je bedrijf. Hierbij kun je denken aan geschillen met een klant, leverancier, de overheid of een medewerker. Ook krijg je een vergoeding voor proceskosten, deurwaarderskosten, etc. Ook wordt incassobijstand verleend.

  • Juridische bijstand bij geschillen
  • Advies bij dreigende geschillen
  • Incassogeschillen
  • Voor ZZP en MKB

Bedrijfsvoering
Conflicten over de bedrijfsvoering. Bijvoorbeeld als jouw bedrijf groeit, een samenwerking aangaat of nieuwe activiteiten hebt opgestart.

Letsel en verkeer
Letsel bij jou of één van jouw medewerkers. Bijvoorbeeld een verkeersongeval of een medische fout. De rechtsbijstandverzekeraar helpt met het verhalen van de schade.

Personeel
Hulp bij conflicten met personeel. Denk aan ziekte, ontslag of verschil van inzicht over het arbeidscontract.

Klanten en leveranciers
Een debiteur die niet betaalt of een leverancier die wanprestatie levert.

Mocht je te maken krijgen met een geschil, dan krijg je hulp van de eigen juridisch specialisten van de rechtsbijstandverzekeraar. Gaat het om gerechtelijke of administratieve procedures? Dan heb je de vrije keuze tussen een specialist van de verzekeraar en een rechtshulpverlener buiten de verzekeraar. Dit heet de Vrije Keuze van Rechtshulpverlener (VKR).

Kies je voor een rechtshulpverlener buiten de verzekeraar? Schakel niet zomaar een advocaat of andere rechtshulpverlener in. De verzekeraar moet eerst toestemming geven. Alleen de redelijke en noodzakelijke kosten worden vergoed tot aan een maximumbedrag. De maximum bedragen verschillen per verzekeraar.

Bij een rechtsbijstandverzekering heb je vaak te maken met een franchise. Hiermee wordt het drempelbedrag bedoeld. Dit houdt in dat je pas een beroep kunt doen op de rechtsbijstandverzekeraar als het gaat om een geschil vanaf een bepaald bedrag. Dit geldt niet bij een verkeers- of strafzaak en ook niet bij incassobijstand.

Wil je meer weten over deze verzekering of een afspraak maken?

Klik hier