Bootverzekering

Met een bootverzekering ga je met een gerust gevoel het water op. Of je nu in Nederland vaart of in het buitenland. Je kiest zelf hoe je jouw boot verzekert. De bootverzekering wordt ook wel watersportverzekering genoemd.

Je hebt de keuze uit verschillende dekkingen. Zo kan je ervoor kiezen om jouw boot alleen WA te verzekeren. Dan is alleen de schade die jij veroorzaakt aan derden verzekerd. Wil je een uitgebreide verzekering? Dat kan! Naast jouw boot kan je zelfs de trailer en/of volgboot meeverzekeren. Ook bij de bootverzekering zijn aanvullende dekkingen mogelijk. Je kunt hierbij denken aan pechhulp, rechtsbijstand en een ongevallenverzekering voor opvarenden.

Veelgestelde vragen

Hieronder vind je de antwoorden op de meest gestelde vragen over de bootverzekering. Heb je een vraag die er niet tussen staat? Neem gerust contact met ons op. Wij helpen jou hier graag bij.

Volgens de Nederlandse wet ben je niet verplicht jouw boot te verzekeren. Wij raden wel een WA-verzekering aan. Schade die je veroorzaakt met jouw boot is namelijk niet verzekerd onder een aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren (AVP).

Meer weten of een vrijblijvende offerte ontvangen?

Neem contact op