Caravanverzekering

Ga je graag met jouw caravan of vouwwagen op vakantie? Een caravan is vaak een kostbaar bezit. Er kan tijdens jouw vakantie in jouw caravan worden ingebroken. Of jouw caravan raakt beschadigd door een flinke hagelbui. Dan is het fijn als je goed verzekerd bent.

De caravanverzekering is niet verplicht. Koop je bijvoorbeeld voor € 1.500 een tweedehands caravan op marktplaats en vind je het geen probleem om dit risico zelf te dragen? Dan kan het niet verzekeren van jouw caravan een bewuste keuze zijn. Wil je dit risico niet lopen en/of heb je een duurdere caravan aangeschaft? Dan is een caravanverzekering een goede oplossing.

Met de caravanverzekering ben je standaard verzekerd voor schade door brand, ontploffing, overstroming, diefstal en inbraak en hulp na een ongeval. Je kunt aanvullende dekkingen afsluiten voor hagel- en stormschade of rechtsbijstand. Daarnaast heb je de mogelijkheid om inventaris en een voortent/luifel mee te verzekeren.

Heeft jouw caravan een hagelbestendig dak? Dan krijg je vaak korting op de dekking voor hagel en storm. Ook geldt in dat geval een lager eigen risico dan wanneer er geen sprake is van een hagelbestendig dak.

Veelgestelde vragen

Hieronder vind je de antwoorden op de meest gestelde vragen over de caravanverzekering. Heb je een vraag die er niet tussen staat? Neem gerust contact met ons op. Wij helpen jou hier graag bij.

Dit verschilt per verzekeraar. Je vindt de hoogte van je eigen risico terug op jouw polisblad en/of in de polisvoorwaarden.

Nee, schade tijdens verhuur van jouw caravan is uitgesloten van de verzekering. Wil je jouw caravan toch verhuren? Neem dan contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. Soms kan bijvoorbeeld tegen meerpremie een optie op de polis worden toegevoegd waarin de verzekeraar aangeeft akkoord te zijn met de verhuur.

Nee. Met de caravanverzekering kan je naast jouw toercaravan ook jouw aanhanger, vouwwagen of stacaravan verzekeren. Wij informeren jou graag over de mogelijkheden.

Meer weten of een vrijblijvende offerte ontvangen?

Neem contact op