Diefstal barbecue lang niet altijd verzekerd

Gezellig barbecueën met vrienden en familie tijdens een zomerse avond in de tuin. Veel mensen hebben de barbecue inmiddels tevoorschijn gehaald. Vaak blijft deze na gebruik nog een poosje in de tuin staan.

Maar wat doe je als je schade hebt aan de barbecue of als er sprake is van diefstal terwijl deze een nacht buiten stond? Veel mensen weten niet dat de kosten dan meestal niet vergoed worden door de inboedelverzekering. Veel verzekeraars noemen de barbecue zelfs niet eens in de polisvoorwaarden. Tuinmeubelen wel, maar daar valt de barbecue niet onder.

En dat terwijl een luxe barbecue toch wel interessant is voor dieven. Zeker een variant van een populair merk, zoals een Big Green Egg.

Heb je de barbecue in de schuur gezet? Dan kan je vaak wel op een vergoeding rekenen. Maar let op, heb je je barbecue net gebruikt? Dan is opbergen natuurlijk niet zo verstandig in verband met brandgevaar.

Heb jij een luxe barbecue? Dan raden we je aan om de polisvoorwaarden van je inboedelverzekering te checken. Wij doen dit uiteraard ook graag voor jou. Een overstap naar een andere verzekeraar kan dan een optie zijn; er zijn namelijk verzekeraars die een barbecue wél tot de inboedel rekenen en schade hieraan, vaak tot een bepaald maximum, wel vergoeden. Dit geldt overigens ook voor buitenkeukens.

Neem gerust contact op. Wij geven je graag advies.

Dit bericht is geplaatst op 28-06-2022