Fietsverzekering

Jaarlijks worden in Nederland ruim 500.000 fietsen gestolen. Met de fietsverzekering is jouw fiets overal ter wereld goed verzekerd tegen diefstal en/of beschadiging.

Heb je een nieuwe fiets gekocht en wil je deze verzekeren? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Elektrische fiets, racefiets of mountainbike? Ook geen probleem! Naast de basisdekkingen diefstal en/of beschadiging heb je de keuze uit verschillende aanvullende dekkingen: verhaalsrechtsbijstand, pechhulp en ongevallen. Ook kan je accessoires eenvoudig meeverzekeren. Wij kijken graag samen met jou welke dekking aansluit bij jouw wensen.

Looptijd fietsverzekering

Je kunt kiezen tussen een aflopende of een doorlopende fietsverzekering. Een aflopende fietsverzekering heeft een vaste looptijd van drie of vijf jaar. De premie betaal je in één keer bij aanvang van de verzekering. Bij een doorlopende fietsverzekering betaal je de premie periodiek, bijvoorbeeld per maand. De doorlopende fietsverzekering verzekering wordt voortgezet totdat jij aangeeft deze te willen beëindigen. Bijvoorbeeld omdat je de fiets hebt verkocht of omdat je de verzekering niet meer nodig vindt.

Veelgestelde vragen

Hieronder vind je de antwoorden op de meest gestelde vragen over de fietsverzekering. Heb je een vraag die er niet tussen staat? Neem gerust contact met ons op. Wij helpen jou hier graag bij.

Ja, dat kan. Je verzekert jouw fiets dan voor het bedrag waarvoor je de fiets hebt gekocht.

Voor een stadsfiets of e-bike volstaat het slot van de fabrikant. Het merk en sleutelnummer dien je aan de verzekeraar door te geven.

Heb je een racefiets of mountainbike (MTB of ATB)? Dan dien je zelf een ART (categorie 2 of hoger) goedgekeurd slot aan te schaffen. De fiets moet zijn vastgemaakt een aan vast voorwerp. Ook hiervan moeten het merk en sleutelnummer aan de verzekeraar worden doorgegeven.

Dan moet je een kopie van jouw fietssleutel laten bijmaken. Dit doe je bij de slotenfabrikant of online via www.fietssleutels.nl. Geef het nummer van de kopie aan ons door als je deze hebt ontvangen. Andere kopieën zijn niet geldig.

Meer weten of een vrijblijvende offerte ontvangen?

Neem contact op