Geef u op voor een gratis workshop Veilig online bankieren

Internetcriminaliteit is een veelvoorkomend probleem, met name doordat steeds meer bankzaken en transacties online plaatsvinden. Hoe voorkomt u online fraude of diefstal van uw financiële gegevens? Op dinsdag 7 en 21 september leert u bij Het Westhoffhuis te Lunteren van de lokale wijkagenten in samenwerking met medewerkers van DBA Advies | Zelfstandig adviseur RegioBank hoe u internetcriminelen te slim af bent tijdens de gratis workshop Veilig online bankieren.

Momenteel zijn met name koop- en verkoopfraude en hacken veelvoorkomende cybercrime delicten, maar ook skimming en phishing komen bijvoorbeeld geregeld voor in Nederland. De workshop is bedoeld voor iedereen die zich hiertegen wil weren.

Het is niet altijd duidelijk of u te maken hebt met internetcriminelen. Zij kunnen zich namelijk voordoen als medewerker van een bank en om codes of persoonlijke informatie vragen. Welke gegevens kunt u wel en niet delen en in welke situatie? En wanneer moet u een website, e-mail of ander bericht wantrouwen?

Wat leert u tijdens de workshop Veilig online bankieren?

Tijdens de interactieve workshop leert u hoe u internetcriminaliteit herkent aan de hand van voorbeelden uit de praktijk. Zo krijgt u onder meer te zien hoe cybercriminelen proberen uw digicode, pincode of andere inloggegevens te ontfutselen.

De wijkagenten uit Lunteren zullen u tijdens de workshop informeren hoe veilig te handelen op het internet, social media en WhatsApp.

DBA Advies | Zelfstandig adviseur RegioBank: “Online betalen en financiële zaken online regelen wordt steeds normaler, maar goed inschatten wanneer u risico loopt is vaak lastig. Door proactief informatie over internetcriminaliteit te verstrekken, willen wij deze risico’s herkenbaar maken. We hopen zo veel mogelijk te voorkomen dat mensen slachtoffer worden van fraude. Zo helpen we u beter “cyberweerbaar” te worden.”

Waar en wanneer?

De workshop begint om 19:30 uur en duurt tot 21:00 uur. Er is een beperkt aantal plekken beschikbaar.

Hoe meld ik mij aan?

Meld u voor 15 juli a.s. aan door een mail te sturen naar c.bol@dba-advies.nl. Vermeld daarbij duidelijk welke datum de voorkeur heeft.

Dit bericht is geplaatst op 01-07-2021