Inventaris-/goederenverzekering

De inventaris-/goederenverzekering bestaat uit twee onderdelen, namelijk de inventarisverzekering en de goederenverzekering.

Inventarisverzekering
Met de inventarisverzekering, ook wel inboedelverzekering, verzeker jij jouw zakelijke inboedel tegen onder andere schade door brand, inbraak, vandalisme, storm en waterschade. Onder zakelijke inboedel worden spullen bedoeld, zoals bureaus, kasten, stoelen, computers, machines en stellingen.

Het uitgangspunt voor de inventarisverzekering is de nieuwwaarde van jouw bedrijfsinboedel. Dit is het bedrag dat nodig is om nieuwe spullen van dezelfde soort en gelijkwaardige kwaliteit en specificaties te kunnen kopen. Na een schade wordt de nieuwwaarde vergoed van de spullen die je opnieuw moet kopen. Als de daadwerkelijke waarde van de spullen die vervangen worden lager is dan 40% van de nieuwwaarde, dan wordt de dagwaarde vergoed. Om te voorkomen dat het verzekerd bedrag lager is dan de daadwerkelijke nieuwwaarde, waardoor er sprake is van onderverzekering, is het van belang om de waarde door een taxateur vast te laten stellen. Vaak bieden verzekeraars ook een gratis waardebepaling aan.

Goederenverzekering
Met de goederenverzekering verzeker jij jouw bedrijfsvoorraad tegen onder andere schade door brand, inbraak, vandalisme, storm en waterschade. Jouw voorraad kan bestaan uit goederen die bedoeld zijn voor de verkoop, maar ook grondstoffen, hulpstoffen en halffabricaten.

Het uitgangspunt voor de goederenverzekering is de inkoopwaarde van jouw voorraad. Om te voorkomen dat het verzekerd bedrag lager is dan de daadwerkelijke inkoopwaarde, waardoor er sprake is van onderverzekering, is het van belang om uit te gaan van de maximale waarde die op enig moment aanwezig is op jouw bedrijfslocatie.

  • Uitgebreide dekking
  • Ook inventaris thuis
  • Scherpe premie
  • Hulp bij schade

Wil je meer weten over deze verzekering of een afspraak maken?

Klik hier