Motorverzekering

Als eigenaar van een motor ben je verplicht een Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering (WA) af te sluiten. Dit is zo geregeld om andere verkeersdeelnemers te beschermen. Een schade kan oplopen tot een torenhoog bedrag. Vooral als het om letsel gaat.

Met de WA-verzekering verzeker je je tegen schade die je bij iemand anders veroorzaakt. Zowel materiële schade als letselschade. Deze verzekering is verplicht voor alle eigenaren van een motorrijtuig, zoals een motor.

Voor welke dekking moet ik kiezen?

Dat hangt onder andere af van de leeftijd van de motor en natuurlijk van jouw wensen. Behalve alleen de WA-verzekering kan je ook kiezen voor WA Plus of Allrisk. Deze dekkingen worden ook wel WA-beperkt casco en WA-casco genoemd. Met de WA Plus dekking verzeker je je ook nog tegen diefstal, aanrijding met dieren, brand en explosie, storm en hagel en schade aan jouw helm, motorkleding, slot en alarm. Wil je je ook verzekeren tegen aanrijdingen en andere schadeoorzaken? Kies dan voor de Allrisk verzekering.

Aanvullende dekkingen
Je kunt ervoor kiezen om jouw motorverzekering uit te breiden met één of meerdere aanvullende dekkingen voor schade aan opzittenden, juridische hulp en pech onderweg.

Wil je graag een voorstel met de verschillende dekkingsmogelijkheden ontvangen? Dat kan! Wij maken graag een vergelijking voor je.

Veelgestelde vragen

Hieronder vind je de antwoorden op de meest gestelde vragen over de autoverzekering. Heb je een vraag die er niet tussen staat? Neem gerust contact met ons op. Wij helpen jou hier graag bij.

Dit is per verzekeraar verschillend. Soms heb je de mogelijkheid om het eigen risico af te kopen. Wil je weten welk eigen risico voor jou van toepassing is? Neem gerust contact met ons op.

Meer weten of een vrijblijvende offerte ontvangen?

Neem contact op