Oldtimerverzekering

Ben je in het bezit van een oldtimer? Voor het verzekeren van jouw klassieke auto of motor kan je het beste kiezen voor de speciale oldtimerverzekering. Een oldtimerverzekering is niet alleen voordeliger, maar ook het berekenen van een uitkering bij schade gaat anders in zijn werk.

Doordat een oldtimer in principe niet wordt gebruikt voor woon-werkverkeer, rijd je met dit voertuig jaarlijks veel minder kilometers. Als je minder kilometers maakt, schat de verzekeraar de kans dat je betrokken raakt bij een ongeval lager in. Daarom kunnen zij een lagere premie aanbieden dan bij een reguliere auto- of motorverzekering.

Daarnaast werkt de berekening van een schadevergoeding anders dan bij een reguliere auto- of motorverzekering. Bij laatstgenoemden wordt namelijk uitgegaan van een vaste afschrijving op basis van de leeftijd van de auto of motor. Het vaststellen van de dagwaarde van een oldtimer is lastiger. Daarom moet jouw oldtimer periodiek worden getaxeerd door een erkende expert. Op basis van dit bedrag ontvang je bij schade een uitkering.

Welke dekking moet ik kiezen?

Je hebt voor het verzekeren van jouw oldtimer de keuze tussen een WA-verzekering, WA Plus (beperkt casco) of een Allriskverzekering (volledig casco). Bovenop deze ‘basisdekking’ kan je er nog voor kiezen om een inzittendenverzekering, pechhulp of rechtsbijstand mee te verzekeren. Welke dekking het beste is, is afhankelijk van jouw wensen en risicobereidheid. Wij helpen jou graag bij het in kaart brengen hiervan. Vervolgens geven wij jou hierover graag advies.

Pakketkorting tot maximaal 10% bij meerdere verzekeringen?
Klik hier

Veelgestelde vragen

Hieronder vind je de antwoorden op de meest gestelde vragen over de oldtimerverzekering. Heb je een vraag die er niet tussen staat? Neem gerust contact met ons op. Wij helpen jou hier graag bij.

Dit verschilt per verzekeraar. Neem gerust contact met ons op om te bespreken of jouw voertuig voor de verzekeraar kwalificeert als oldtimer.

De oldtimerverzekering is alleen bedoeld voor privégebruik. Schade tijdens het gebruik van de oldtimer voor verhuur, rijles of betaald goederenvervoer is uitgesloten van de verzekering. Wil je het voertuig toch gebruiken voor verhuur? Neem dan contact met ons op, zodat we samen kunnen kijken naar een alternatieve mogelijkheid.

Dat hangt af van de dekking van de verzekering en de waarde van de oldtimer. Wij zullen in een offerte altijd vermelden of er sprake is van beveiligingseisen.

Meer weten of een vrijblijvende offerte ontvangen?

Neem contact op