Positieve reacties op workshop Veilig Bankieren

Op donderdag 20 april jl. werd, in het kader van “De maand van Senioren en Veiligheid”, de bijeenkomst Veilig Bankieren gegeven in de Bibliotheek in Barneveld.

Tijdens de bijeenkomst, die tot stand kwam in samenwerking met Gemeente, politie, bibliotheek, stichting Mee en RegioBank/DBA advies Barneveld, kregen de deelnemers informatie over veilig internetbankieren, het herkennen van helpdeskfraude, babbeltrucs en digitale oplichting.

Burgemeester Jacco van der Tak gaf het startsein voor de workshop. Het vergroten van de digitale weerbaarheid van inwoners is één van de speerpunten van het gemeentebestuur vanwege de verschuiving van traditionele vormen van criminaliteit naar online oplichting en fraude.

Mitchy Liklikwatil, die een deel van de workshop namens RegioBank/DBA advies verzorgde, geeft aan erg blij te zijn met de opkomst. Juist omdat bankhelpdeskfraude nu zo actueel is en hij het waardevol vindt dat DBA advies samen met alle betrokken partijen deze bijdrage kon leveren. Want voorkomen is beter dan genezen.

Tips en informatie zijn te vinden op de website https://www.maakhetzeniettemakkelijk.nl/senioren-en-veiligheid en http://www.regiobank.nl/veiligbankieren.

Dit bericht is geplaatst op 25-04-2023