Samen aan tafel met Alzheimer Café Ede

RegioBank steunt lokale projecten die het buurtgevoel vergroten. Samen met lokale verenigingen, stichtingen en buurtbewoners worden projecten gerealiseerd die voor verbinding zorgen en bijdragen aan de leefbaarheid van de buurt. RegioBank sponsort onder andere het crowdfundingsplatform Samen voor de buurt. Via dit platform kan een geldinzamelactie worden gestart. Als Zelfstandig Adviseur van RegioBank helpen wij graag met het voeren van een campagne. Zo zorgen we samen voor een fijne buurt waar mensen elkaar tegenkomen, naar elkaar omkijken en samen dingen ondernemen. Voor jou en jouw buurtgenoten waarbij mensen met dementie er ook bij horen.

Onlangs zijn DBA advies | Zelfstandig adviseur RegioBank Lunteren en Alzheimer Café Ede, een geldinzamelactie gestart om activiteiten te ondernemen met mensen met dementie. Een mooi initiatief, want in een dementievriendelijke samenleving horen mensen met dementie erbij. Zij wonen in jouw buurt en willen graag actief blijven. Alzheimer Café Ede organiseert allerlei activiteiten. Jouw hulp kunnen wij hier goed bij gebruiken.

Maandelijks organiseert Alzheimer Café Ede bijeenkomsten voor mensen met een vorm van dementie, maar ook voor hun naasten en andere belangstellenden. Het is een fijne ontmoetingsplek waar tips en informatie worden uitgewisseld en waar ruimte is voor sociaal contact. Rondom de Wereld Alzheimer dag, op 21 september aanstaande, wordt de “Dementieweek Ede” georganiseerd. Het thema van deze week is gelijk aan het thema van Wereld Alzheimer Dag, namelijk “Samen aan tafel”. Aan tafel worden gesprekken gevoerd, spelletjes gedaan, geklust en geknutseld, gepuzzeld en gelezen. Vaak is de tafel een ontmoetingsplek waar het leven geleefd wordt en samen komt.

Alzheimer Café Ede hoopt een brede samenwerking te kunnen realiseren en mensen met elkaar te kunnen verbinden, waardoor er meer draagvlak ontstaan voor een dementievriendelijke gemeenschap. Dit onder andere door het organiseren van verschillende activiteiten op belangrijke ontmoetingsplekken in de buurt waar mensen met dementie kunnen komen, elkaar kunnen ontmoeten, samen aan tafel kunnen gaan en ervaringen met elkaar kunnen delen. De activiteiten tijdens de Dementiweek Ede bestaan onder andere uit een feestelijke lunch, film, theater en een informatiemarkt en worden afgesloten op zaterdag 23 september met de landelijke burendag.

Doneren kan via https://samenvoordebuurt.nl/nl/initiatives/details/962/week-van-dementie-ede of via onderstaande QRcode. Voor € 150,- kan al een gezamenlijke maaltijd worden georganiseerd!

In het kader van deze actie staan op donderdag 21 september aanstaande medewerkers van DBA advies | Zelfstandig adviseur RegioBank Lunteren ‘s middags op een informatiemarkt bij Cultura in Ede om ter promotie van dit initiatief loten te verkopen. Het doel is om minimaal € 500,- op te halen. Ook jij bent van harte welkom!

Dit bericht is geplaatst op 30-08-2023