Uitvaartverzekering

Een begrafenis of crematie kost veel geld. Sommige mensen hebben hier zelf voor gespaard. Maar hoe doe je dat als jij niet over deze spaarpot beschikt? Om jouw nabestaanden niet achter te laten met de kosten, kan je een uitvaartverzekering afsluiten.

Met een uitvaartverzekering ben je verzekerd voor de kosten van jouw uitvaart. De minimale leeftijd om een uitvaartverzekering af te sluiten is 18 jaar. Jouw kinderen kan je bij de meeste verzekeraars gratis meeverzekeren op jouw eigen polis.

Welke soorten uitvaartverzekeringen zijn er?

Er zijn twee soorten uitvaartverzekeringen: de natura-verzekering en de kapitaalverzekering. Met een natura-verzekering verzeker je geen geldbedrag, maar een vast dienstenpakket. Denk hierbij aan het aantal volgauto’s, het aantal kaarten en de invulling van de bijeenkomst. De natura-verzekering keert geen geldbedrag uit. De kapitaalverzekering doet dat wel. Hierbij verzeker je een vooraf bepaald bedrag. Met dit bedrag kunnen jouw nabestaanden de begrafenis of crematie betalen. Bij sommige verzekeraars kan je ook een combinatie van beide verzekeringen afsluiten: een dienstenpakket aangevuld met een geldbedrag.

Wat kost een uitvaartverzekering?

Voor deze verzekering betaal je periodiek een premie. Deze premie is afhankelijk van jouw leeftijd bij het aangaan van de verzekering en het gekozen dienstenpakket en/of geldbedrag. Je kan de premie bij aanvang van de verzekering ook afkopen door in één keer een koopsom te betalen.

Voorbeeld
Een man van 25 jaar wil een uitvaartverzekering afsluiten met een dienstenpakket t.w.v. € 6.000 en een aanvullend geldbedrag van € 3.000. Hij gaat hiervoor een premie van circa € 11,00 per maand betalen. De premiebetaling wordt stopgezet als hij 65 jaar wordt.

Meer weten of een vrijblijvende offerte ontvangen?

Neem contact op