Wij zetten ons graag in voor een leefbare buurt

Een buurt waar iedereen prettig woont, werkt en leeft, is belangrijker dan ooit. RegioBank speelt al meer dan 100 jaar een verbindende rol in de buurt.

De medewerkers van DBA advies | Zelfstandig adviseur RegioBank, dragen hier graag aan bij. Zo stimuleren we lokale betrokkenheid en saamhorigheid. Want een mooiere samenleving begint in de buurt waar mensen elkaar tegenkomen, naar elkaar omkijken en samen dingen ondernemen.

Samen met lokale verenigingen, stichtingen en buurtbewoners ondersteunen wij lokale projecten die het buurtgevoel vergroten en langdurige ontmoetingen stimuleren. Hiervoor wordt samengewerkt met verschillende fondsen waar wij je onderstaand graag meer over vertellen.

VoordeBuurt Fonds

Via het VoordeBuurt Fonds, een samenwerking tussen RegioBank en het Oranje Fonds, krijgen lokale initiatieven een financiële bijdrage uit het fonds. RegioBank en het Oranje Fonds stellen samen jaarlijks € 300.000,- beschikbaar om lokale initiatieven te helpen. Bekijk voorbeeldprojecten op voordebuurtfonds.nl

Samen voor de buurt

RegioBank sponsort het crowdfundingsplatform Samen voor de buurt. Via dit crowdfundingsplatform kunnen verenigingen, stichtingen of individuen een geldinzamelactie starten. Een zelfstandig adviseur van RegioBank helpt met campagne voeren.

Bekijk voorbeeldprojecten op samenvoordebuurt.nl

Vrijwilligers via NLvoorElkaar

Bij RegioBank draait het niet alleen om geld. Tijd is minstens zo belangrijk. Samen met NLvoorelkaar maken we ons daarom sterk voor vrijwilligerswerk. Via het platform RegioBank voor elkaar – Nlvoorelkaar brengen we vrijwilligersvraag en aanbod bij elkaar. Met vrijwilligerswerk doe je niet alleen iets goeds voor een ander. Het is ook een mooie manier om andere mensen te ontmoeten.

Regelmatig delen wij via social media, maar ook door middel van nieuwsberichten op onze website de initiatieven waar wij bij betrokken zijn. Zo maakten wij een techniek-lab op de Lunterse zorgboerderij Eck-stra mede mogelijk, steunden wij de actie Samen aan tafel met Alzheimer Café Ede en gaven wij diverse workshops veilig online bankieren aan ouderen.

Heb je een initiatief? Wij kijken graag samen met jou naar de mogelijkheden voor ondersteuning hiervan. Je kunt contact opnemen middels info@dba-advies.nl.

Dit bericht is geplaatst op 10-10-2023