Workshop Veilig online bankieren op 3 april in Lunteren

Internetcriminaliteit is een veelvoorkomend probleem, met name doordat steeds meer bankzaken en transacties online plaatsvinden. Hoe voorkomt u online fraude of diefstal van uw financiële gegevens? Op 3 april as. organiseert DBA advies, in samenwerking met de politie Lunteren, een gratis workshop, die wordt gehouden bij de Stichting Ana Upu in Lunteren, waarin wij u laten zien hoe u internetcriminelen te slim af bent.

Volgens cijfers van het CBS zijn met name identiteitsfraude, koop- en verkoopfraude en hacken veelvoorkomende cybercrime delicten. Ook skimming en phishing komen bijvoorbeeld geregeld voor in Nederland. De workshop is bedoeld voor iedereen die zich hiertegen wil weren.

Wat leert u tijdens de workshop Veilig online bankieren?

Het is niet altijd duidelijk of u te maken hebt met internetcriminelen. Zij kunnen zich namelijk voordoen als medewerker van een bank en om codes of persoonlijke informatie vragen. Welke gegevens kunt u wel en niet delen en in welke situatie? En wanneer moet u een website, e-mail of ander bericht wantrouwen?

Tijdens de interactieve workshop leert u hoe u internetcriminaliteit herkent aan de hand van voorbeelden uit de praktijk. Zo krijgt u onder meer te zien hoe cybercriminelen proberen uw digicode, pincode of andere inloggegevens te ontfutselen. De lokale politie is ook aanwezig tijdens de workshop.

Online betalen en financiële zaken online regelen wordt steeds normaler, maar goed inschatten wanneer u risico loopt is vaak lastig. Door proactief informatie over internetcriminaliteit te verstrekken, willen wij deze risico’s herkenbaar maken. We hopen zo veel mogelijk te voorkomen dat mensen slachtoffer worden van fraude. Zo helpen we u beter “cyberweerbaar” te worden.

De workshop begint om 19.30 uur en duurt tot 21.00 uur en vindt plaats aan de Van der Duyn van Maasdamstraat 16, 6741 WP Lunteren. Er is nog een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Meld u dus tijdig aan door een e-mail te zenden naar c.bol@dba-advies.nl.

Meer informatie over veilig bankieren? Kijk op: www.regiobank.nl/veiligbankieren.

Dit bericht is geplaatst op 29-03-2023