Zorgbus Lunteren

RegioBank sponsort onder andere het crowdfundingsplatform Samen voor de buurt. Via dit platform ondersteunt DBA advies | Zelfstandig adviseur RegioBank Lunteren, het initiatief van Lunteren Aktief, om een zorgbus aan te schaffen.

Het gaat om de aanschaf van een elektrische rolstoelbus voor het vervoer van maximaal 8 personen, al of niet met rollator of rolstoel. Voor inwoners van Lunteren, die minder mobiel zijn, is het vaak moeilijk en kostbaar om gebruik te maken van commercieel vervoer. Toch is het ontzettend belangrijk om sociale contacten te onderhouden, ergens op bezoek te gaan, op ziekenhuisbezoek te kunnen, maar ook om deel te kunnen nemen aan bijvoorbeeld de activiteiten van Lunteren Aktief. Met de zorgbus, die wordt bestuurd door een enthousiast team van vrijwillige chauffeurs, kunnen inwoners worden opgehaald en thuisgebracht.

Diverse fondsen en ondernemers in en rond Lunteren hebben al een financiële bijdrage geleverd, waardoor al een deel van het aanschafbedrag bij elkaar is. Omdat dit project precies aansluit bij het streven van RegioBank om samen te zorgen voor een fijne buurt waar mensen elkaar tegenkomen, naar elkaar omkijken en samen dingen ondernemen, dragen ook wij hier graag aan bij.

Ook jij kunt bijdragen met een donatie via onderstaande QR-code, maar ook door deel te nemen aan de ludieke aktie: “Eet mee voor de zorgbus”. Op dinsdag 24 en woensdag 25 oktober as. worden er twee soorten afhaal/breng stamppotmaaltijden vers voor je gemaakt! Deze zijn te koop voor € 5,00 per persoon. Particulieren en bedrijven kunnen zich inschrijven tot en met 17 oktober as. Via onderstaande link lees je hier meer over en kan een bestelling worden doorgegeven.

https://samenvoordebuurt.nl/nl/initiatives/activities/details/funding/1082/zorgbus-lunteren

Dit bericht is geplaatst op 08-10-2023