Overlijdensrisicoverzekering

Een overlijdensrisicoverzekering (ORV) beschermt jouw nabestaanden tegen financiële zorgen na overlijden. Je wilt immers niet dat zij met schulden achterblijven of hun levensstijl moeten aanpassen.

De meest voorkomende situatie waarin een overlijdensrisicoverzekering wordt overwogen is bij het afsluiten van een hypotheek. Koop je samen met jouw partner een huis? Dan is het vaak wenselijk dat hij of zij hier kan blijven wonen als jij komt te overlijden. Hieronder vind je meer voorbeelden van situaties waarin een overlijdensrisicoverzekering een goede oplossing kan zijn.

  • Opvangen inkomstendaling
  • Afdekken schulden
  • Veiligstellen alimentatie
  • Studie kinderen
  • Overname bedrijf

Advies en begeleiding

De wetenschap dat jouw nabestaanden zonder financiële zorgen achterblijven geeft rust en zekerheid. Daarom is het van belang dat een overlijdensrisicoverzekering aansluit op jouw wensen, doelstellingen en financiële risico’s. Samen met jou brengen wij jouw situatie in beeld. Vervolgens komen wij aan de hand van jouw wensen en doelen tot een passend advies. Wij helpen jou niet alleen met het aanvragen van de verzekering, maar beantwoorden ook al jouw vragen tijdens de looptijd.

Veelgestelde vragen

Hieronder vind je de antwoorden op de meest gestelde vragen over de woonhuisverzekering. Heb je een vraag die er niet tussen staat? Neem gerust contact met ons op. Wij helpen jou hier graag bij.

Nee, met beide verzekeringen dek je verschillende risico’s af. Een overlijdensrisicoverzekering sluit je af voor een vooraf bepaalde periode. Deze verzekering kan voor allerlei doeleinden worden afgesloten. Kom je te overlijden na de einddatum van de verzekering, dan keert deze niets meer uit.

Met een uitvaartverzekering verzeker je de kosten van een uitvaart. Kijk voor meer informatie op onze pagina over de uitvaartverzekering.

Bij een overlijdensrisicoverzekering bepaal je zelf de looptijd. Jouw keuze is onder andere afhankelijk van het doel waarvoor je de verzekering afsluit. Wij helpen jou graag bij het bepalen van de juiste looptijd.

Bij een overlijdensrisicoverzekering bepaal je zelf het verzekerd bedrag en de looptijd. Daarnaast kan je kiezen uit verschillende vormen: gelijkblijvend, annuïtair dalend of lineair dalend. Een combinatie tussen een gelijkblijvend en een dalend verzekerd bedrag is bij sommige verzekeraars ook mogelijk.

De premie die je betaalt voor een overlijdensrisicoverzekering is afhankelijk van verschillende factoren:

  • jouw leeftijd op het moment dat je de verzekering afsluit;
  • of je in de afgelopen 24 maanden hebt gerookt; en
  • jouw gezondheid.

Laatstgenoemde wordt geïnventariseerd aan de hand van een gezondheidsverklaring. Na het aanvragen van de verzekering ontvang je rechtstreeks van de verzekeraar een e-mail met een link naar een digitale vragenlijst. In verband met jouw privacy hebben wij geen inzicht in de antwoorden op deze vragen. Aan de hand van deze verklaring besluit de verzekeraar jouw aanvraag wel of niet te accepteren. In sommige gevallen worden er nog aanvullende vragen gesteld óf doet de verzekeraar een voorstel om de verzekering te accepteren met een premieopslag.

Bij een hoog verzekerd bedrag vraagt de verzekeraar naast de vragenlijst soms ook om een medische keuring. Hiervoor dien je een afspraak te maken op locatie.

De meeste verzekeraars hanteren een eindleeftijd van 75 jaar. Bereik je bijvoorbeeld op 01-05-2050 de 75-jarige leeftijd? Dan is dit de uiterste einddatum van de verzekering. Er zijn enkele verzekeraars die een eindleeftijd van 85 jaar hanteren. Je moet minimaal 18 jaar zijn om een overlijdensrisicoverzekering af te kunnen sluiten.

Premie berekenen?

Klik hier