Reis- en/of annuleringsverzekering

Er kan van alles gebeuren als je op reis bent. Je bagage wordt gestolen, je belandt plotseling in het ziekenhuis of je reis kan zelfs helemaal niet doorgaan. Dan is het fijn als je goed verzekerd bent.

Bij het afsluiten van de verzekering zorgen wij dat deze past bij jouw wensen en reisplannen. Zo kan je met een gerust hart op vakantie. Periodiek kijken wij samen met jou of de reisverzekering nog passend is en zullen we de polis zo nodig aanpassen.

Welke dekking moet ik kiezen?

De vergoeding van onvoorziene kosten zit in de basisdekking van de reisverzekering. Bovenop de basisdekking heb je de keuze uit allerlei aanvullende dekkingen. Welke dekkingen je het beste kunt kiezen, is onder andere afhankelijk van het soort reis dat je gaat maken. Ga je bijvoorbeeld met de auto op wintersport? Dan kan het verstandig om de dekkingen voor wintersport én vervangend vervoer mee te verzekeren.

Annulering
Naast bovengenoemde dekkingen is er ook nog de welbekende annuleringsverzekering. Deze biedt dekking als je reis niet doorgaat of voortijdig moet worden afgebroken. Bijvoorbeeld door overlijden van een familielid. Je krijgt je reissom dan geheel of gedeeltelijk terug. Geldige redenen voor annulering staan altijd in de polisvoorwaarden van jouw verzekering genoemd.

Kortlopende of doorlopende verzekering

Wij helpen jou graag bij het maken van de keuze voor een kortlopende óf doorlopende reis – en/of annuleringsverzekering. Een kortlopende verzekering sluit je af voor een specifieke reis. Met een doorlopende reisverzekering ben je het gehele jaar verzekerd en hoef je niet voor iedere reis een verzekering af te sluiten. Wij kunnen eenvoudig uitrekenen of een kortlopende of doorlopende verzekering voordeliger is. Neem gerust contact met ons op.

Let op!
Heb je een doorlopende verzekering? Check na het boeken van een reis wel altijd of jouw verzekering nog voldoet. Ben je tot op heden alleen binnen Europa op vakantie geweest, maar ga je deze keer verder weg? Dan is het van belang dat jouw dekking wordt aangepast in Werelddekking.

Veelgestelde vragen

Hieronder vind je de antwoorden op de meest gestelde vragen over de reis- en annuleringsverzekering. Heb je een vraag die er niet tussen staat? Neem gerust contact met ons op. Wij helpen jou hier graag bij.

Neem in dat geval altijd eerst contact op met de alarmcentrale van jouw verzekeraar.

Een overzicht met telefoonnummers van de verschillende alarmcentrales vind je via deze link.

Op jouw polisblad kan je terugvinden wie er verzekerd zijn. Ben je verzekerd voor een gezin of alleenstaande met kinderen? Dan zijn jouw inwonende kinderen of voor studie uitwonende kinderen (tot 27 jaar) meeverzekerd.

Je zorgverzekering vergoedt spoedeisende hulp in het buitenland tot het maximale tarief dat in Nederland geldt. In sommige landen is de zorg duurder dan in Nederland. Je loopt daardoor het risico dat jouw zorgverzekering niet alle kosten vergoedt. Dit risico kan je afdekken met de dekking geneeskundige kosten als aanvulling op jouw reisverzekering.

Let op! Krijg je te maken met een ongeval tijdens jouw wintersportvakantie of met een andere bijzondere sport op vakantie? Dan heb je daar een aparte dekking voor nodig.

Meer weten of een vrijblijvende offerte ontvangen?

Neem contact op