Bestelautoverzekering

Heb je privé of voor jouw bedrijf één of meerdere bestelauto’s en gebeurt er iets met jouw bestelauto? Dan wil je het liefst zo snel mogelijk weer op de weg zitten. Een goede bestelautoverzekering biedt uitkomst.

Als eigenaar van een bestelauto ben je verplicht een Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering (WA) af te sluiten. Dit is zo geregeld om andere verkeersdeelnemers te beschermen. Een schade kan oplopen tot een torenhoog bedrag. Vooral als het om letsel gaat. Met de WA-verzekering ben je verzekerd tegen schade die je bij iemand anders veroorzaakt, zowel materiële schade als letselschade. Heb je geen bestelauto, maar een personenauto? Kijk dan op onze pagina over de personenautoverzekering.

  • Vergelijking verzekeraars
  • Scherpe premie
  • Diverse dekkingen
  • Hulp bij schade

Dekking

Welke dekking je moet kiezen, hangt onder andere af van de leeftijd van de bestelauto en natuurlijk van jouw wensen. Behalve alleen de WA-verzekering kun je ook kiezen voor WA Plus of Allrisk. Deze dekkingen worden ook wel WA-beperkt casco en WA-casco genoemd. Met de WA Plus dekking is ruitschade verzekerd en is de bestelauto verzekerd voor onder andere diefstal, inbraakschade, aanrijding met dieren, brand, storm en hagel. Wil je de bestelauto ook verzekeren tegen aanrijdingen door eigen schuld, vandalismeschade en andere schadeoorzaken? Kies dan voor de Allrisk verzekering.

Aanvullende dekkingen
Je kunt ervoor kiezen om jouw bestelautoverzekering uit te breiden met één of meerdere aanvullende dekkingen, zoals de schadeverzekering voor inzittenden (SVI), de autorechtsbijstandverzekering en de eigen vervoersverzekering voor de spullen in jouw bestelauto.

De premie van de (beperkt) cascodekking is onder andere gebaseerd op de cataloguswaarde. Als je de BTW kunt verrekenen, dan kun je bij de bestelautoverzekering uitgaan van een cataloguswaarde exclusief BTW. Een eventuele schade wordt in dat geval ook exclusief BTW uitgekeerd.

Dit is niet van toepassing als je jouw bestelauto privé hebt verzekerd.

Als jouw bestelauto een zogenaamd grijs kenteken heeft en je geen BPM (Belasting van Personenauto’s en Motorrijwielen) hoeft te betalen, dan hoef je deze ook niet te verzekeren. Je gaat dan uit van een cataloguswaarde exclusief BPM. Dat voorkomt dat je onnodig veel premie betaalt.

Dit is niet van toepassing als je jouw bestelauto privé hebt verzekerd.

Wilt u meer weten over deze verzekering of een afspraak maken?

Klik hier