Eigen Vervoersverzekering

Is jouw gereedschap of een bestelling beschadigd of uit jouw bestelauto gestolen? Met de Eigen Vervoersverzekering zijn je (handels)goederen en gereedschap op elk moment van de dag verzekerd tegen beschadiging, verlies of diefstal tijdens het vervoer met je eigen auto of bestelauto. Of dit nu onderweg gebeurt, bij het laden en lossen of tijdens de opslag in auto of bestelauto.

Als je zelf regelmatig eigen spullen of handelsgoederen vervoert, loop je risico’s. De goederen kunnen tijdens opslag in de auto of bij vervoer beschadigen of gestolen worden. De Eigen Vervoerverzekering neemt deze risico’s van je over. Deze verzekering is niet geschikt als je goederen van anderen vervoert. Dit risico kun je verzekeren met de Vervoerdersaansprakelijkheidsverzekering. Ben je wel eigenaar van de goederen, maar besteed je het transport uit aan bijvoorbeeld een transportbedrijf? Dan kan de schade tijdens het transport afgedekt worden met een Goederentransportverzekering.

 • Dekking bij schade en diefstal
 • Dekking 24 uur per dag
 • Dekking tijdens laden en lossen
 • Europadekking

Je bent verzekerd voor schade of diefstal van de goederen die je zelf vervoert. Je bepaalt zelf voor hoeveel je jouw ladingen wilt verzekeren. Je kunt meestal kiezen uit € 5.000,-, € 10.000,-, € 15.000,- of € 20.000,- per schadegeval.

 • Inkoopwaarde bij gekochte handelsgoederen. Bij sommige verzekeraars inclusief tot een bepaald percentage imaginaire winst (misgelopen winst). Of bij verkochte handelsgoederen de waarde volgens de verkoopfactuur.
 • Schade aan gereedschappen op basis van dagwaarde.

Vervoer je wel eens waardevolle goederen met jouw bestelauto? Dan loop je het risico het doelwit te worden van diefstal. Zeker gereedschappen zijn zeer gewild. Mochten jouw goederen gestolen worden, dan moeten er wel sporen van braak zijn om voor uitkering in aanmerking te komen. Helaas beschikken dieven tegenwoordig over steeds slimmere technologieën, waarmee zij jouw bestelauto kunnen leeghalen zonder enige vorm van braakschade. Dat is niet alleen heel vervelend omdat je op dat moment geen gereedschappen hebt om jouw werkzaamheden uit te kunnen voeren, maar ook omdat er geen sporen van braak zijn waardoor je geen recht hebt op een uitkering vanuit de eigen vervoersverzekering.

Om diefstalrisico te voorkomen, vinden verzekeraars het belangrijk dat er voldoende preventieve maatregelen worden getroffen. En de oplossing is eenvoudig. De deuren aan de achterzijde kun je beveiligen met een trekhaakslot. Als de bestelauto ook een zijdeur heeft, dan kun je deze deur aan de binnenzijde voorzien van een degelijk slot. Met deze maatregelen is het niet meer interessant om in te breken in jouw bestelauto. Lukt het ondanks deze maatregelen toch om in te breken, dan zullen er sporen van braak zijn. In dat geval hebt u recht op een uitkering vanuit de eigen vervoersverzekering. Een geruststellende gedachte.

Bij een schade is het een geruststellende gedachte dat je goed verzekerd bent. Toch ben je tijd en energie kwijt bij de afhandeling hiervan, zoals aangifte doen bij de politie, terwijl je liever bezig bent met ondernemen. Hieronder enkele tips om schade te voorkomen:

 • Parkeer nooit op afgelegen plaatsen.
 • Blijf aanwezig bij laden en lossen.
 • Los de lading zo snel mogelijk na aankomst.
 • Geef geen gegevens aan onbekenden over wat je vervoert, de waarde ervan of de bestemming van je lading.
 • Beveilig de deuren aan de achterzijde met een trekhaakslot en, indien aanwezig, een degelijk slot aan de binnenzijde van de zijdeur.

Wilt u meer weten over deze verzekering of een afspraak maken?

Klik hier