Personenautoverzekering

Als eigenaar van een auto ben je verplicht een Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering (WA) af te sluiten. Dit is zo geregeld om andere verkeersdeelnemers te beschermen. Een schade kan oplopen tot een torenhoog bedrag. Vooral als het om letsel gaat.

Met de WA-verzekering verzeker je je tegen schade die je bij iemand anders veroorzaakt. Zowel materiële schade als letselschade. Deze verzekering is verplicht voor alle eigenaren van een motorrijtuig, zoals een auto. Heb je geen personenauto, maar een bestelauto? Kijk dan op onze pagina over de bestelautoverzekering.

Voor welke dekking moet ik kiezen?

Dat hangt onder andere af van de leeftijd van de auto en natuurlijk van jouw wensen. Behalve alleen de WA-verzekering kan je ook kiezen voor WA Plus of Allrisk. Deze dekkingen worden ook wel WA-beperkt casco en WA-casco genoemd. Met de WA Plus dekking verzeker je je ook nog tegen diefstal, aanrijding met dieren, brand en explosie en storm en hagel. Wil je je ook verzekeren tegen aanrijdingen en andere schadeoorzaken? Kies dan voor de Allrisk verzekering.

Aanvullende dekkingen
Je kunt ervoor kiezen om jouw autoverzekering uit te breiden met één of meerdere aanvullende dekkingen voor schade aan inzittenden, juridische hulp en pech onderweg.

Wil je graag een voorstel met de verschillende dekkingsmogelijkheden ontvangen? Dat kan! Wij maken graag een vergelijking voor je.

Ben je in het bezit van een oldtimer?
Klik hier

Veelgestelde vragen

Hieronder vind je de antwoorden op de meest gestelde vragen over de autoverzekering. Heb je een vraag die er niet tussen staat? Neem gerust contact met ons op. Wij helpen jou hier graag bij.

Zorg er in elk geval voor dat je foto’s maakt van de aanrijding en dat je samen met de tegenpartij een Europees schadeformulier invult. Dit formulier heeft de verzekeraar nodig om de schade in behandeling te nemen en indien nodig de tegenpartij aansprakelijk te stellen.

Kom je er niet uit? Neem gerust contact met ons op. Buiten kantooruren kan je ons bereiken op 0342 – 40 41 99 of via WhatsApp op 0342 – 40 41 80.

Bij autoverzekeringen wordt gebruik gemaakt van een systeem met schadevrije jaren. Hoe langer je schadevrij rijdt, hoe hoger jouw korting (no-claimkorting). De WA-premie wordt gebaseerd op het gewicht van jouw auto. De premie voor de (beperkt) cascodekking wordt berekend aan de hand van de cataloguswaarde van de auto.

Voor de aanvullende dekkingen geldt een vaste premie. Hierover wordt geen no-claimkorting berekend.

Dit is per verzekeraar verschillend. Soms heb je de mogelijkheid om het eigen risico af te kopen. Wil je weten welk eigen risico voor jou van toepassing is? Neem gerust contact met ons op.

Is het schadebedrag hoger dan het eigen risico dat op jouw polis staat vermeld? Dan is de uitkering het schadebedrag minus het eigen risico. Blijft het schadebedrag onder het eigen risico? Dan keert de verzekeraar niets uit.

Het komt voor dat mensen niet verzekerd zijn. Dat wil niet zeggen dat je het schadebedrag niet bij hen kunt verhalen als de schuld bij de tegenpartij ligt. Is er geen verzekering? Dan kan je terecht bij het Waarborgfonds. Hier kan je ook terecht als de dader onbekend is. Voorwaarde is wel dat de schade moet zijn veroorzaakt met een motorvoertuig of een daaraan gekoppelde aanhanger.

Meer weten of een vrijblijvende offerte ontvangen?

Neem contact op